BOSEC branddetectie voor AquaSecurity

AquaSecurity is al meer dan 20 jaar BOSEC gecertificeerd voor automatische blussystemen. Sedert jaren hebben wij ook de expertise om branddetectiesystemen te projecteren en installeren, in het bijzonder in de industrie en vaak gecombineerd met brandblussing.

Vanaf nu zijn wij ook BOSEC gecertificeerd voor automatische branddetectie.

Op die manier kunnen wij nog beter uw automatische brandblussystemen integreren.

AquaSecurity partner in hoogbouw voor Delta Light

Delta Light, producent van architecturale verlichting, investeert 20 miljoen euro voor de uitbreiding van de hoofdzetel in Wevelgem. Het bedrijf stelde vandaag zijn plannen voor. De wereldspeler wil de komende tien jaar zijn omzet verdubbelen.

De nieuwe hoogbouw die volledige is geautomatiseerd, zal 26 meter hoog zijn en heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter, wat het totaal op 32.000 vierkante meter brengt. Er komt ook een transparante zwevende ruimte die duidelijk zichtbaar zal zijn vanop de E403-autosnelweg.

AquaSecurity bouwt de sprinklerinstallatie. De brandbeveiliging van dergelijke hoogbouwmagazijnen is een specialiteit op zich. AquaSecurity beschikt over jarenlange ervaring op gebied van ontwerp, projectmanagement en installatietechniek.

AquaSecurity beveiligde recent de hoogbouw voor Samsonite en Ecoline. Andere grote referenties zijn Abbott, TVH en Nike.

Schuim onder de Schelde

Op 15 december rijdt de eerste commerciele trein de door de nieuwe Liefkenshoekspoor- verbinding. De verbinding is 16.2 km lang en bevat ondermeer 2 geboorde kokers van elk 6 km onder de Schelde.

AquaSecurity verzorgde het ontwerp en de installatie van het automatisch brandblussysteem. De technologie werd speciaal aangepast voor gebruik in tunnels en zal voor het eerst in de wereld worden toegepast. Het komt er op neer dat de tunnel op de plaats van de brand volledig wordt volgeschuimd in enkele minuten tijd. Hierdoor wordt de brand gekoeld en verstikt. Met grootschalige brandtesten heeft Aquasecurity aangetoond dat de methode uiterst effectief is voor het blussen van goederentreinen. De installatie bevat meer dan 5000 schuimgenatoren en 500 delugekleppen.

Voorts werd in de ontwerpfase bijzondere aandacht besteed aan de levensduur en de onderhoudbaarheid van het systeem. Zo is de installatie grotendeels gebouwd uit materialen in roestvrij staal en zijn de meeste componenten speciaal ontwikkeld voor een levensduur van 50 jaar.

Bart Vaneechoutte