Aquasecurity genomineerd als Trends Gazelle

Trends Magazine zet die snelgroeiende ondernemingen in de kijker op basis van cijfers uit de Trends Top Database. Aquasecurity staat op plaats 74 bij de kmo’s, op basis van absolute en relatieve groei qua omzet, cashflow en aantal werknemers.

Aquasecurity heeft zich de laatste jaren verder gespecialiseerd in kwalitatieve dienstverlening rond onze core-bussiness actieve brandblussing. De juiste classificatie voor het brandriscico en een doorgedreven kennis van de norm leiden tot optimale oplossingen op gebied van beveiliging en budget. Daarnaast staan wij in voor hoogwaardige opvolging en onderhoud van uw installatie.

www.trendstop.be/426116842

 

AquaSecurity neemt nieuwe lasrobot in gebruik

Al meer dan 20 jaar gebruiken we lasrobots om de nozzles op de piping te lassen. Daardoor kunnen we de continue kwaliteit garanderen. Zopas hebben we een nieuwe installatie in gebruik genomen. Zo kunnen we nu meteen vanaf het ontwerp de robots aansturen.

AQUASECURITY-Lasposten_MedRes-7Onze prefab voldoet aan alle regels van NFPA13 in verband met het lassen van nozzles: met plasma worden de gaten op de volledige diameter van de nozzle gebrand, de uitgesneden disc wordt door de robots weggenomen, er is een fysieke detectie om na te gaan dat de disc wel degelijk verwijderd is, er is geen interne slak in de piping aanwezig, de las is gegarandeerd conform alle de regels van goed vakmanschap.

Kwaliteitscontrole blijft uiteraard belangrijk. Naast visuele inspecties, voeren wij ook hydrostatische steekcontroles uit. Daarnaast wordt elke buis door de robot gegraveerd met het oog op montage en naspeurbaarheid.

Maak gerust een afspraak als u onze (nieuwe) robots aan het werk wil zien !

 

 

Bekijk ons filmpje hier


Meer weten?

Wil je meer weten over deze robot?
Neem gerust contact met ons op.

Contacteer ons!

BOSEC branddetectie voor AquaSecurity

AquaSecurity is al meer dan 20 jaar BOSEC gecertificeerd voor automatische blussystemen. Sedert jaren hebben wij ook de expertise om branddetectiesystemen te projecteren en installeren, in het bijzonder in de industrie en vaak gecombineerd met brandblussing.

Vanaf nu zijn wij ook BOSEC gecertificeerd voor automatische branddetectie.

Op die manier kunnen wij nog beter uw automatische brandblussystemen integreren.

AquaSecurity partner in hoogbouw voor Delta Light

Delta Light, producent van architecturale verlichting, investeert 20 miljoen euro voor de uitbreiding van de hoofdzetel in Wevelgem. Het bedrijf stelde vandaag zijn plannen voor. De wereldspeler wil de komende tien jaar zijn omzet verdubbelen.

De nieuwe hoogbouw die volledige is geautomatiseerd, zal 26 meter hoog zijn en heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter, wat het totaal op 32.000 vierkante meter brengt. Er komt ook een transparante zwevende ruimte die duidelijk zichtbaar zal zijn vanop de E403-autosnelweg.

AquaSecurity bouwt de sprinklerinstallatie. De brandbeveiliging van dergelijke hoogbouwmagazijnen is een specialiteit op zich. AquaSecurity beschikt over jarenlange ervaring op gebied van ontwerp, projectmanagement en installatietechniek.

AquaSecurity beveiligde recent de hoogbouw voor Samsonite en Ecoline. Andere grote referenties zijn Abbott, TVH en Nike.

Schuim onder de Schelde

Op 15 december rijdt de eerste commerciele trein de door de nieuwe Liefkenshoekspoor- verbinding. De verbinding is 16.2 km lang en bevat ondermeer 2 geboorde kokers van elk 6 km onder de Schelde.

AquaSecurity verzorgde het ontwerp en de installatie van het automatisch brandblussysteem. De technologie werd speciaal aangepast voor gebruik in tunnels en zal voor het eerst in de wereld worden toegepast. Het komt er op neer dat de tunnel op de plaats van de brand volledig wordt volgeschuimd in enkele minuten tijd. Hierdoor wordt de brand gekoeld en verstikt. Met grootschalige brandtesten heeft Aquasecurity aangetoond dat de methode uiterst effectief is voor het blussen van goederentreinen. De installatie bevat meer dan 5000 schuimgenatoren en 500 delugekleppen.

Voorts werd in de ontwerpfase bijzondere aandacht besteed aan de levensduur en de onderhoudbaarheid van het systeem. Zo is de installatie grotendeels gebouwd uit materialen in roestvrij staal en zijn de meeste componenten speciaal ontwikkeld voor een levensduur van 50 jaar.

Bart Vaneechoutte

Schuimtest vliegtuigloods

Zaventem

Vliegtuigloods voor Abelag

De brandblusinstallatie is gebaseerd op de NFPA . Ze heeft een bovengronds waterreservoir voor 300.000 liter met langs de buitenkant een speciale coating om, belangrijk voor het vliegverkeer, reflectie te voorkomen.

De door een dieselmotor aangedreven sprinklerpomp heeft een capaciteit 6000 liter/minuut, bij een druk van 9 bar. De deluge schuimblusinstallatie omvat drie high expansion out-side air generatoren, elk met een schuimcapaciteit van 493 m³/minuut op het dak van de loods, een bladdertank voor het schuimconcentraat van 1.000 liter, een deluge-controleklep, een sprinklerinstallatie van 3.716 m² en detectie- en signalisatie met acht triplefrequentie infrarooddetectoren, redundant opgesteld om een beginnende brand snel en accuraat te detecteren.

De lichtschuiminstallatie werd op 26/02 succesvol getest. Zie foto.

AquaSecurity opent opleidingscentrum

Het opleidingscentrum bestaat uit een sprinklertank van 660m3, een pomplokaal en een monitoringsysteem. In het pomplokaal staat de nieuwste technologie op het gebied van Fire-Packs. De eerste digitale motor met de gloednieuwe stuurkast van Van Wijck en Boerma zal er kunnen geëvalueerd worden. De pomp kan werken tegen een instelbare constante druk, ongeacht het afgenomen debiet. De set kan via het internet gemonitord worden. Dat zal ons nog beter dan vroeger in staat stellen de installatie voor u op te volgen.

Daarnaast staat er ook de klassieke uitvoering van de Fire-Pack met mechanische toerentalregeling en met overstortklep.

Ons bestaand opleidingslokaal kreeg ook een update. Naast de klassieke natte, droge, deluge en préaction controlepost werd nu ook een delugesysteem met proportioner en bladdertank gebouwd.

Indien u interesse hebt in opleidingen op maat of indien u een bezoek wil brengen aan dit geavanceerde pomplokaal, neem dan contact op met Bart Vaneechoutte  – tel +32 053 64 60 60