top of page
Zoeken

Rosiot: AquaSecurity's innovatieve stap naar de toekomst van sprinkleronderhoud

Bijgewerkt op: 4 jul.Rosiot zorgt voor een innovatieve stap in de wereld van brandbeveiliging & sprinklerinstallaties

Ondanks de positieve impact van IoT-systemen in verschillende sectoren, blijft de sprinklerindustrie achter. AquaSecurity, expert in brandbeveiliging en sprinklerinstallaties, wil deze kloof overbruggen en introduceert de voordelen van IoT in een gebruiksvriendelijk platform: Rosiot. Het doel is om preventief onderhoud te verbeteren en het percentage reactief onderhoud te verminderen, waardoor de veiligheid en efficiëntie van sprinklersystemen worden vergroot.


Uitdagingen in sprinkleronderhoud


De huidige aanpak van sprinkleronderhoud bestaat uit preventief en reactief onderhoud. Onderzoek van onze experts benadrukt echter dat het percentage reactief onderhoud nog steeds te hoog is. AquaSecurity gelooft in het potentieel van predictieve oplossingen om defecten te voorkomen en stilstand te minimaliseren. Terwijl Industry 4.0 en Maintenance 4.0 elders successen boeken, zijn er in de sprinklersector nog veel aarzelingen.


Maintenance 4.0 in actie


De traditionele onderhoudsschema's zijn geëvolueerd naar uitgebreide documenten met honderden onderhoudsactiviteiten op verschillende intervallen. Om deze complexiteit te beheren, zijn performante Computerized Maintenance Management Systems (CMMS) en up-to-date Asset Management cruciaal. Deze vormen de eerste stap in de digitale transformatie van sprinkleronderhoud.


De kracht van IoT in sprinklerservice


Pieter Brijs, project engineer bij AquaSecurity, benadrukt de essentie van IoT als een aanvulling op CMMS. Door extra sensoren toe te voegen die continu het gedrag van sprinklerinstallaties monitoren, ontstaat er een schat aan gestructureerde data in de cloud.


De voordelen zijn aanzienlijk:

· Snel toegankelijke gedetailleerde informatie

· Notificaties bij overschrijding van waarden

· Met behulp van AI en Machine Learning, anomaliedetectie


Rosiot: de toekomst van sprinkleronderhoud


AquaSecurity's toewijding aan innovatie resulteerde in Rosiot, een IoT-systeem dat als extra laag op het sprinklersysteem functioneert. Het communiceert niet met brandbeveiligingsfuncties, waardoor de primaire functies onaangetast blijven bij storingen. Door grootschalig gebruik van IoT-data optimaliseert Rosiot preventieve onderhoudsschema's, vermindert het gebreken, voorkomt het ongeplande stilstanden en verbetert het de duurzaamheid van sprinklerinstallaties.


IoT komt kwaliteit ten goede


AquaSecurity hoopt dat de introductie van Rosiot andere spelers in de branche zal inspireren. We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van IoT in sprinkleronderhoud niet alleen de kwaliteit en kosten ten goede zal komen, maar ook een positieve impact zal hebben op duurzaamheid. De boodschap van AquaSecurity is duidelijk: de implementatie van slimme monitoring met Rosiot zal een revolutie teweegbrengen in sprinklerservice, en ze hopen dat anderen snel zullen volgen in deze innovatieve trend. We zijn klaar om de toekomst van sprinklerservice vorm te geven.


Geïnteresseerd in een sprinklerinstallatie op maat van uw project, ondersteund met een IoT-systeem dat uw kosten drukt, veiligheid vergroot én efficiëntie waarborgt? Contacteer onze experts vandaag nog voor een analyse, ontwerp en vrijblijvende offerte -> https://www.aquasecurity.be/contact

Comments


bottom of page